Zorgambulance in het zonnetje

Keek je gisteravond naar SBS6? Dan heb je wellicht onze zorgambulance en haar enthousiaste begeleiders voorbij zien komen. Deze week is het 'De Week van Zorg en Welzijn' en om die reden kwam Piet Paulusma gisteravond bij ons zijn weerbericht presenteren en de zorgambulance in het zonnetje zetten. Maar wat is nou eigenlijk een zorgambulance?

Onze zorgverlening bestaat niet alleen uit spoedeisende hulp, maar ook planbaar ambulancevervoer is hier onderdeel van. Binnen deze planbare zorg, speelt de zorgambulance een grote rol. Onze zorgambulancebegeleiders vervoeren en begeleiden patiënten die zorg en aandacht nodig hebben, zonder dat continue monitorbewaking nodig is. Dit is een groeiende groep die vooral bestaat uit oudere patiënten met bijvoorbeeld chronische aandoeningen of ongeneeslijke ziektes.

In de zorgambulance staat uiteraard zorg voorop, naast comfort en persoonlijke begeleiding. Wij gebruiken hiervoor speciale voertuigen waarbij de nadruk op het comfort van de patiënt ligt.

Ben je benieuwd naar de uitzending van Piet Paulusma? Bekijk deze hier en je bent ook nog eens op de hoogte van de weersverwachting voor de komende dagen!

Piet Paulusma camera

Piet Paulusma zorgambulance

 

Terug