Powerload brancards

De Powerload is een brancardsysteem dat niet alleen volledig elektrisch omhoog en omlaag gebracht kan worden maar ook volledig elektrisch in en uit het voertuig kan worden gebracht.

In het kader van duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen die het zware werk in de ambulancezorg kunnen verlichten.

Brancardsystemen

Sinds een aantal jaren zijn er brancardsystemen op de markt die niet alleen volledig elektrisch omhoog en omlaag gebracht kunnen worden, maar ook volledig elektrisch in- en uit het voertuig kunnen worden gebracht. Deze voor de rug zeer belastende handelingen worden daarmee teruggebracht tot ‘een druk op de knop’. Daarnaast verhogen deze systemen de veiligheid van zowel de patiënt als de zorgverleners doordat de brancard tijdens het hele proces van het in- en uitladen wordt ondersteund.

Na een zorgvuldig advies van de interne ergonomie commissie is gekozen voor de ‘Power Load’ van de firma Stryker, een opvallend gele verschijning. In een periode van drie jaar zijn de bestaande brancardsystemen vervangen door deze Powerloads, inmiddels zijn de brancard systemen in al onze 30 ambulances vervangen.

Duurzame inzetbaarheid

Ambulancezorgverleners hebben vaak te maken met een grote belasting van de rug als gevolg van zware, herhalende bewegingen. Denk hierbij aan het tillen en verplaatsen van een patiënt, het dragen en omhoog brengen van de brancard en het inrijden van de brancard in de ambulance. Het gebruik van de Power Load heeft bewezen dat het de rug minder belast, wat uiteindelijk kan leiden tot minder ziekteverzuim. Bovenal ondersteunt het de duurzame inzetbaarheid van onze collega’s, ook in de ambulancezorg moeten de professionals immers tot hun 67e levensjaar doorwerken.

Meer informatie…