Publicaties

Nieuwsbrief pilot zorgcoördinatie IJsselland

in deze nieuwsbrief vindt u informatie over de pilot zorgcoördinatie IJsselland.

Aan Zwolse zorg toevertrouwd

Het boek Aan Zwolse zorg toevertrouwd werd gemaakt ter gelegenheid van het afscheid en het 40-jarig dienstverband van Jan Tamboer, bedrijfsleider van RAV IJsselland. Het boek beschrijft de geschiedenis van de ambulancezorg in de regio IJsselland en is geschreven door Thijs Gras en Stephan ten Have.

Sneller een ambulance in Deventer en omgeving

Wat heeft het realiseren van een extra ambulancepost bij "Deventer Noord" te maken met de kwaliteit van de ambulancezorg in de gemeente Olst-Wijhe? Lees het in de brochure.

Sluiting klinische verloskunde in Meppel en uitbreiding ambulancezorg in IJsselland

Soms lijkt een maatregel die genomen wordt lastig te begrijpen in relatie tot het probleem waar het om gaat. Het openen van een ambulancepost in Vollenhove naar aanleiding van de sluiting van de klinische verloskunde in Meppel is zo'n maatregel. In deze uitgave een uitleg.

Speuren naar deuren

In De Stentor van maandag 5 november 2012 is het artikel "Monnikenwerk voor de ambulances" verschenen. Het artikel is geplaatst naar aanleiding van een interview met Gerard Berendschot, staffunctionaris kwaliteit en beleid, over het project "Speuren naar deuren". Met dit project wordt ernaar gestreeft dat alle ambulances van RAV IJsselland alle adressen in het gebied feilloos weten te vinden.

Zorgambulance

Het concept van de Zorgambulance richt zich op de zogenaamde laagcomplexe, planbare ambulancezorg. Dat is vervoer en begeleiding van patiënten die wel zorg nodig hebben, maar niet omringd hoeven te zijn door uitgebreide medische apparatuur en medisch hooggekwalificeerde verpleegkundigen. Het is een groeiende groep die vooral bestaat uit oudere patiënten met chronische aandoeningen of ongeneeslijke ziektes. De Zorgambulance is ontwikkeld vanuit de wensen van de gebruikers, de patiënten en de medewerkers in de ambulancezorg. In de folder meer informatie over de zorgambulance.

Jaarverslagen

Bekijk het jaarverslag 2015.

Bekijk het jaarverslag 2014.

Bekijk het jaarverslag 2013.